המצרכים :לבצק שוקולד צ'יפס:
לגלידת וניל:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 לבצק שוקולד צ'יפס: מקרימים את החמאה הרכה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כמה דקות לקרם אוורירי ורך. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים להטמעה. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים קלות להטמעה. מעבירים את הבצק לקירור לשעה. 2 מחממים תנור ל-160 מעלות. משטחים חצי מכמות הבצק בידיים מקומחות קלות בתבנית 24 ס"מ ואופים 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים. 3 מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות. יוצרים מיתרת הבצק כדורים של 3 ס"מ, מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 12-14 דקות עד להזהבה. מצננים. 4 לגלידת וניל: מערבבים בקערה חלב מרוכז ותמצית וניל. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך החלב המרוכז עד שמתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על תחתית השוקולד צ'יפס בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות ורצוי למשך הלילה להתייצבות מלאה. 5 לעיטור: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומעטרים את העוגה סביב בעזרת שקית זילוף. מסדרים את עוגיות השוקולד צ'יפס במרכז. שומרים את העוגה כשהיא מכוסה בהקפאה. * מוציאים את העוגה לטמפרטורת החדר לריכוך קצת לפני ההגשה. >> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |