דובשניות הכי טעימות שתכינודובשניות הן מהמאפים שבהם ההבדל בין הגרסה הקנויה בסופר לגרסה האפויה בבית הוא העצום ביותר (לטובת הבית, ברור!). כמה עבודה דורשות הדובשניות האלה? באמת שכלום בפיתה, רק טיפה סבלנות
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה מומסת, סוכר חום וביצה עד איחוד. 2 מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב. 3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך. 4 מעבירים את הבצק לקערה בעזרת מרית או קלף. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים, להתייצבות. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). דובשניות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-20-25 כדורים. 7 מגלגלים היטב את הכדורים באבקת סוכר. אם רוצים שיראו ממש סדקים באבקת הסוכר אחרי האפייה אפשר לגלגל פעמיים, לציפוי כפול. 8 אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות. 9 מניחים לדובשניות להצטנן לפחות 20 דקות. לבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן ** הדובשניות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2022 |