המצרכים :לבצק (לתבנית קוגלהוף קוטר 24):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצה והחלב ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 10 דקות. הבצק אמור להתקבל מעט דביק. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר. 3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים מעט עד לעובי של חצי ס"מ. 4 חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לריבועים קטנטנים (הם לא צריכים להיות שווים). 5 מגלגלים כל ריבוע לכדור קטן ומניחים בצד. לחם קופים מינוס ביס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל לחם קופים מינוס הרבה ביסים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מצפים את הכדורים: מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה. לוקחים כדור בצק, מצפים בחמאה מומסת ומעבירים לקערת הסוכר. מצפים היטב ומניחים בתבנית קוגלהוף (אם היא לא נון סטיק כדאי לשמן אותה בחמאה). חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. 7 מועכים מעט עם כפות הידיים את החלק העליון של הכדורים ומתפיחים בטמפרטורת החדר על להכפלת הנפח. 8 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי. 9 אופים את לחם הקופים 40-45 דקות, עד שהוא מזהיב בחלקו העליון. מוציאים ומצננים 20 דקות. 10 הופכים את לחם הקופים על צלחת הגשה, מחכים כמה דקות ומרימים את התבנית. 11 מגישים חמים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** לחם הקופים יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. |