המצרכים :לתערובת התפוחים (תבנית 20*30 ס"מ):
לבצק + קראמבל:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים. 2 מחממים מחבת רחבה, מניחים בה את החמאה ומוסיפים את התפוחים עם הסוכר והקינמון. 3 מאדים את התפוחים בחמאה מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים ומעט מכווצים. 4 מעבירים את מלית התפוחים לקערה ומצננים חצי שעה לפחות. 5 בזמן הזה מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים. 6 מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתאחד עוצרים את פעולת המיקסר, מנקים את החמאה מהדפנות וממשיכים לערבב. 7 מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 מרפדים את התבנית בשני שליש הבצק הנותרים ומהדקים בידיים לשכבה אחידה (אפשר להיעזר בפאלטה קטנה). אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה. 10 מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-10 דקות. 11 משטחים את מלית התפוחים בעדינות על הבצק האפוי. מלמעלה מפזרים בשכבה אחידה חתיכות קטנות של הבצק ששמרנו במקרר (משתדלים שלא יישארו "חורים"). 12 אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים. 13 מגישים ככה או עם כדור גלידה. לבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן וכאן - קינוחים פרווה |