עוגת שמרים טבעוניתאם אתם מצפים מעוגת שמרים טבעונית להיות יבשה ודלת טעם, כנראה לא ניסיתם אחת כזו בעשור האחרון. עוגת השמרים הזאת של עדיקוש היא עסיסית וטעימה, כאילו יש בה את כל החמאה שבעולם
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:
למלית הקקאו:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מעבירים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד המלח. לשים כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2. 4 מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים באמצע וקולעים לצורת בורג. 5 מעבירים את הבצק הקלוע לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, וחוזרים על הפעולות עם הבצק השני. 6 מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. 7 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי. 8 אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. 9 בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה את המים והסוכר. 10 מברישים את העוגות מיד בצאתן מהתנור בסירופ סוכר בנדיבות. 11 מניחים לעוגות להצטנן ומחלצים מהתבנית. שלמה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. ** את המלית המוצעת אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד טבעוני. |