דובשניות? אנחנו מכינים השנה לבקוכןעוגיות הדבש הגרמנית לבקוכן ממש מזכירות את הדובשניות שלנו - אפילו בציפוי! - אלא שבניגוד אליהן הן נאפות בתבנית ונחתכות לריבועים, ולא מגולגלות אחת אחת. למה אף אחד לא אמר לנו שזה אפילו יותר מרשים ככה?
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית 20*30 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר על להבה נמוכה דבש, חמאה, סוכר ומלח תוך ערבוב מתמיד. כשהסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון כ-15 דקות. 2 מוסיפים את הביצים וטורפים בזריזות כדי למנוע מהן להתבשל. 3 מוסיפים קינמון, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק. מעבירים את הבצק למקרר ל-3-4 שעות. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי. 5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבצק פנימה. מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את הבצק בתבנית. 6 אופים כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. קיסם שננעץ בעוגה צריך לצאת יבש. 7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון עד איחוד. 8 משטחים את הציפוי על העוגה בזהירות. מניחים לצינון מלא ורק אז חותכים לריבועים. הגרסה הגרמנית לדובשניות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש >> והנה מתכון לדובשניות קלאסיות ** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. |