עוגיות שושנים פרווההן יפהפיות, הן קלות להכנה ועכשיו הן גם פרווה. בקיצור - נראה שזהו, אין לכם שום תירוץ לא להכין עוגיות שושנים בסוף השבוע הקרוב
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-20 עוגיות גדולות:
למרנג:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ותחליף חמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 3 למרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. כשמתחילה להיווצר קציפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים במשך כ-7 דקות עד לקבלת מרנג יציב ולבן. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד 10 שניות, ממש רק עד איחוד ולא יותר. 4 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי. 5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן די דק. מורחים את המרנג בשכבה אחידה. 6 מגלגלים את המלבן לרולדה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, כדי שייפרס יפה. פורסים לשושנים. דרך נוספת: אחרי מריחת המרנג מחלקים את הבצק לרצועות ארוכות, ומגלגלים כל אחת בנפרד לשושנה. מסדרים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. 7 אופים את העוגיות 30-20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. עוגיות שושנים פרווה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |