המצרכים :לכ-30 יחידות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר רחב חלב, חלב מרוכז וחמאה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. כשמתחיל לבעבע מנמיכים את האש ומוסיפים את הקוקוס. אפשר גם במאורך | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל2 מערבבים את התערובת היטב עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה. מעבירים לקערה ומצננים שעה במקרר. 3 מגלגלים את הבצק לכדורים, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים להקפאה למשך כשעתיים. 4 בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומכינים קערה עם קוקוס, לציפוי. 5 מכניסים כדור קוקוס קפוא לשוקולד המומס, מוציאים בעזרת מזלג ומחכים שעודפי השוקולד יטפטפו (אפשר לנער מעט, בעדינות רבה). 6 מעבירים את הכדור לקערה עם הקוקוס ומצפים את כולו - בהתחלה נעזרים בכף ואז פשוט מגלגלים בקוקוס בעדינות. מכיוון שהכדור קפוא השוקולד מתייצב בתוך כמה שניות. 7 ממשיכים כך עם כל הכדורים. 8 מסדרים את הכדורים על צלחת הגשה ומחזירים למקרר למשך כשעה, להתייצבות. לאחר מכן ניתן לארוז, לאכול או להגיש. לבלוג של עדי - עדיקוש אנחנו לא נגענו! | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל באריזת מתנה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** כדורי הקוקוס יישמרו בקופסה אטומה במקרר כשבוע ימים. ** לגרסה ורודה, כמו בפיצוציות, מחליפים את השוקולד הלבן בשוקולד רובי. |