1 מחממים תנור ל-190 מעלות על תכנית טורבו.
2 מתחילים בהכנת התוספות: פורסים את החציל לפרוסות עבות, מסדרים על מגש, ממליחים ומניחים בצד להגרת נוזלים לחצי שעה לפחות.מייבשים היטב את החצילים ככל הניתם ומטגנים בשמן חם או אופים בתנור על 180 מעלות עד הזהבה (מומלץ להבריש לפני האפייה בשמן זית).
3 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ומבשלים עד ריכוך.
4 קוצצים את הירקות לסלט (אפשר כמובן להשתמש באילו ירקות שרוצים - להוסיף או להשמיט לפי טעמכם).
בורקס גבינה ותוספות שהופכות אותו לסביח פריך נפלא | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
5 עוברים להכנת הבורקס: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. פותחים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים לריבועים (בסך הכל 12). באמצע כל ריבוע מניחים כף של מלית הגבינות וסוגרים לצורת משולש. מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומקשטים עם שומשום.
6 מכניסים לאפייה כ-15 דקות או עד הזהבה מלאה. מוציאים מהתנור ומחכים לפחות 10 דקות לצינון.
7 מרכיבים את הבורקס סביח: פותחים את הבורקס באמצע כמו כריך, מורחים טחינה, מוסיפים חציל, תפוח אדמה, פרוסות של ביצה קשה, סלט, פטרוזיליה וחריף אם רוצים.
מגש יפהפה של בורקס סביח | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!
* ניתן להכין את כל התוספות יום מראש ולשמור במקרר.