המצרכים :לעוגה (לתבנית בקוטר 23-22 ס"מ):
לטופינג פקאן:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות (חום סטטי, לא טורבו). 2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה - תחתית ודפנות. 3 מתחילים עם הטופינג: ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר, הסילאן והמלח. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את הפקאן ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש. 4 מוזגים את הטופינג לתחתית התבנית המרופדת ומשטחים. 5 מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים. 6 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים. יופי חי | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל עוגת פקאן | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. 8 מוזגים בזהירות את הבלילה אל התבנית עם הטופינג ומיישרים בזהירות. 9 אופים את העוגה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט. 10 מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות. 11 מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים את העוגה אל הצלחת ומרימים את התבנית בזהירות. מגישים וזוללים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט. המתכון פורסם פה לראשונה ביולי 2023 |