עוגת שמרים קינמוןעוגת קינמון היא מהמאפים שאי אפשר להעביר חורף בלעדיהם. לקינוח של ארוחת שישי, עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחה"צ - כשבאמת קר כל מה שאנחנו רוצים לידנו זה עוגת שמרים קינמון רכה ועסיסית (ותנור)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (2 עוגות):
למלית:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד ל-10 דקות. 2 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. 3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק. 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר. יפה שלנוווו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מכינים את מילוי הקינמון: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת משחה נוחה למריחה. 6 לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים. 7 מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לכל האורך וקולעים לצורת בורג. שיטה נוספת: יוצרים רולדה ארוכה יותר, חוצים אותה לשני גלילים וקולעים לצורת בורג (כך המלית לא תברח). 8 חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק. 9 מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. 10 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו). 11 אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. 12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת קטנה מים וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה. 13 מיד לאחר האפייה מברישים את עוגות השמרים בסירופ סוכר בנדיבות. 14 מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש עוגת שמרים קינמון של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** אפשר להמיר את השמרים הטריים ב-7 גרם שמרים יבשים. ** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. |