עוגת בננות הפוכהמכירים את עוגת הבננות הפשוטה שמכינים בכל פעם שהבננות בקערת הפירות מתחילות להשחיר? אז יש אותה, ויש את העוגה הזאת – שהיא אותו הדבר רק בהרבה יותר סטייל
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לשכבת בננות קרמל:
לעוגה (תבנית 25*35):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו). 2 מתחילים עם שכבת הבננות: מרפדים תבנית 25*35 ס"מ בנייר אפייה ומסדרים את הבננות. 3 מקרמלים במחבת רחבה על להבה נמוכה את הסוכר החום עד שהוא מקבל צבע זהוב. 4 מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד קבלת קרמל זהוב. 5 מוזגים את הקרמל על הבננות באופן אחיד עד כמה שאפשר (הקרמל מעט סמיך לכן נעזרים בכף). 6 מכינים את בלילת העוגה: טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים שוב עד איחוד. 7 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח ובננות וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. 8 מוזגים את בלילת העוגה על שכבת הקרמל (אפשר להיעזר בכף) ומשטחים לשכבה אחידה. 9 אופים כ-40 דקות, או עד הזהבה מלאה. 10 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כשעה. 11 מניחים מגש הפוך על העוגה, והופכים. מחכים כמה רגעים ומרימים את התבנית. מפרידים את נייר האפייה בזהירות ומגישים. פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל לבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה נשמרת ארוזה היטב בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. |