מוס שוקולד של עדיקושלא חשבנו שנגיד את זה בשלהי אוגוסט, אבל מוס השוקולד הזה אשכרה עושה לנו חשק להתחיל להתכונן לראש השנה. אנחנו יודעים שיש עוד זמן, אבל לפחות מבחינת קינוח - אנחנו סגורים
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :למוס (5 כוסות בנפח 180 מ"ל):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים גנאש שוקולד: מביאים 250 גרם שמנת מתוקה לרתיחה בקלחת. מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד מריר וקורט מלח וטורפים היטב עד איחוד. מעבירים למקרר לשעה. 2 אחרי שעה מקציפים את יתרת השמנת (250 מ"ל) לקציפה רכה. 3 מקפלים את הקציפה הרכה לתוך הגנאש עד לקבלת מוס חלק ואחיד. 4 מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הגשה. מעבירים את הכוסות לקירור והתייצבות של לפחות 4 שעות. 5 לפני ההגשה מקשטים: מקציפים את השמנת המתוקה, מניחים תלולית בכל כוס ומגררים מעל שוקולד. אופס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי ** המוס נשמר במקרר במשך כ- 3 ימים. ** לקבלת טעם אגוזי אפשר להוסיף למוס כף ממרח נוטלה או מחית פרלינה. |