עוגת טורט ונילעוגה נימוחה, אוורירית, יפהפייה וגבוהה שתתגאו להוציא לאורחים בסופ"ש - ואנחנו בכלל לא מדברים על שבירת הצום של יום כיפור. רוצים אותה פרווה? אין שום בעיה
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :תבנית אנג'ל קייק בקוטר 25 ס"מ:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. 3 טורפים בקערה חלמונים ושמן. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וטורפים שוב. 4 מוסיפים בהדרגה קמח וחלב וטורפים היטב. מוסיפים אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. 5 מקציפים את החלבונים במיקסר בעזרת וו בלון: בהתחלה על מהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את מחצית הסוכר שנותר. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד היווצרות קצף מבריק, חלק ויציב. 6 מעבירים שליש מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים. ממשיכים עם שליש שני ולאחר מכן עם השליש האחרון בעדינות עד שאין גושים (את החלק האחרון אפשר לקפל מעט עם מטרפה). 7 מעבירים את הבלילה לתבנית לא משומנת (!) כך שתגיע עד לשלושת רבעי מגובה התבנית. אם נותרה בלילה - אפשר לאפות את השארית בתבנית נוספת. 8 מיישרים מעט את החלק העליון ואופים כשעה ו-10 דקות (אם רוצים לבדוק את העוגה - מחכים לפחות שעה עד שפותחים את דלת התנור). כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע - היא מוכנה. 9 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים (אם לא משתמשים בתבנית אנג'ל קייק אפשר להשתמש גם בתבנית פלא בקוטר 25 ס"מ). מחכים לצינון כ-3 שעות ואפשר גם לילה. 10 לאחר צינון מלא מחלצים את העוגה, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר. לבלוג של עדי - עדיקוש * העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. |