חיתוכיות לימון אפויותבשבת הקרובה, עם הקפה הראשון של הבוקר והעיתונים, אנחנו מתכוונים להתפנק על חיתוכית או שתיים מהתבנית הזו, שהיא כל כך פשוטה וכל כך חכמה וטעימה. אם אתם יודעים מה טוב - תעשו כמונו
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית בצק פריך (תבנית 20*20 ס"מ):
לשכבת הלימון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מכינים את התחתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה, עד לקבלת בצק אחיד. 3 משטחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים אפייה חלקית, כ-20 דקות (הבסיס לא ישנה את צבעו). מצננים מעט. 4 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. לבלוג של עדי - עדיקוש חיתוכיות לימון | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מכינים את שכבת הלימון: טורפים היטב בקערה סוכר, קמח ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית. 6 מוזגים את הבלילה בזהירות אל התבנית עם הבסיס. אופים כ-30 דקות או עד שהקרם מתייצב אך נשאר מעט רוטט. 7 מניחים לצינון של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתייצבות של שלוש שעות. 8 מחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר וחותכים ל-16 ריבועים (או כמה שרוצים). שומרים בקופסה אטומה במקרר. |