המצרכים :לתחתית בצק פריך (תבנית 20*20 ס"מ):
לשכבת הלימון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מכינים את התחתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה, עד לקבלת בצק אחיד. 3 משטחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים אפייה חלקית, כ-20 דקות (הבסיס לא ישנה את צבעו). מצננים מעט. 4 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. לבלוג של עדי - עדיקוש חיתוכיות לימון | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מכינים את שכבת הלימון: טורפים היטב בקערה סוכר, קמח ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית. 6 מוזגים את הבלילה בזהירות אל התבנית עם הבסיס. אופים כ-30 דקות או עד שהקרם מתייצב אך נשאר מעט רוטט. 7 מניחים לצינון של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתייצבות של שלוש שעות. 8 מחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר וחותכים ל-16 ריבועים (או כמה שרוצים). שומרים בקופסה אטומה במקרר. |