חלת בריושהיא כל כך חלומית ואוורירית, רכה כמו עננים ומושלמת לכריכים, שמראש עדיקוש נתנה מתכון ל-2 חלות. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית למי שיש או בתבנית אינגליש קייק. נותנות פייט ראוי לכל חלה קלועה, יפה ככל שתהיה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 חלות:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר. 2 תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים). 4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה חלה). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר. 5 מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. 6 מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתכנית טורבו). 7 אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק. 8 מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות. חלות בריוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |