עוגת סולת קלה שתעשה לכם את הסופ"שהסוד לעוגת סולת אוורירית ומשובחת במיוחד הוא הקצפה של הביצים, אבל אל דאגה, אנחנו לא מצפים שתפרידו חלבונים מחלמונים או משהו כזה. פשוט פשוט, וכל כך טעים![]()
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית 20 על 20 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לקישוט:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. 3 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 6-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ואוורירית. 4 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וחלב. מערבבים. 5 מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד איחוד מלא של הבלילה. 6 מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. 7 כשהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומורידים מהאש. 8 כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על כל שטחה. מניחים לצינון, מפזרים קוקוס וחותכים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים. ** לגרסת פרווה מחליפים את החלב במים או בחלב צמחי. ![]() |