המצרכים :לתבנית 20 על 20 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לקישוט:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. 3 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 6-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ואוורירית. 4 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וחלב. מערבבים. 5 מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד איחוד מלא של הבלילה. 6 מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. 7 כשהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומורידים מהאש. 8 כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על כל שטחה. מניחים לצינון, מפזרים קוקוס וחותכים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים. ** לגרסת פרווה מחליפים את החלב במים או בחלב צמחי. |