רולדת שמרים קקאו של פעםפעם, מזמן מזמן, לפני שהנוטלה כבשה כל חלקה טובה, היינו ממלאים את עוגות השמרים שלנו בתערובת של חמאה (או תחליף חמאה), קקאו וסוכר, והחיים היו יפים יפים. הרולדה הזאת היא מחווה מתוקה וטעימה לימים ההם
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-4 רולדות:
למלית קקאו:
להברשה:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצים, מים, שמן ווניל ולשים 7-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר). 3 למלית הקקאו: מערבבים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד ונוח למריחה. 4 מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים מלית קקאו ומגלגלים לרולדה. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5 מתפיחים את הרולדות כחצי שעה או עד הכפלת נפח, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. 6 מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה או עד הזהבה מלאה. 7 מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בקלחת את המים והסוכר. 8 כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ. רולדת שמרים קקאו של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** הרולדות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. |