חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבלזה לא רק מתכון לחיתוכיות שנדרשים כוחות אדירים לסרב להן, לעדיקוש יש כאן טריק: מכינים בצק פריך (עם חמאה או פרווה), מחלקים ל-2, חלק אחד הוא הבסיס, והשני הופך לקראמבל שמגרדים בפומפייה. גם גאוני וגם טעים
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :(תבנית 30X40 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ תפוזים, חלמונים ומעט מאוד מלח, ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. 2 מעבירים את הבצק בעזרת מרית לניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור כשעתיים. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי). 4 אחרי קירור, חוצים את הבצק ל-2 חלקים, וחלק אחד מכניסים להקפאה. 5 מניחים את חצי הבצק שלא הוקפא בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית (30X40 ס"מ). מעבירים את יריעת הבצק המרודדת ישירות מעל התבנית כשנעזרים בנייר האפייה על מנת להניח אותה בתחתית התבנית. 6 מורחים ריבה על הבצק ומשטחים אותה באחידות על כולו. 7 מוציאים את חצי הבצק השני מהמקפיא ומגררים אותו בפומפייה מעל הריבה, או שיוצרים קראמבל בפירור ידני. 8 מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות. חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש * את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. |