סופגניות אפויות אווריריות ורכותסופגניות אפויות מתקשרות אצלנו הרבה פעמים ליציקות בטון עם לב של ריבה, ולא סתם יצא להן שם כזה, בדרך כלל הן באמת כאלה. אז שימו לב - לא במתכון של עדיקוש! לא נכחיש, זה עדיין לא כמו מטוגן, אבל זה בהחלט בדרך
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 22/12/22 07:04
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים (15 מנות):לבצק סופגניות:
להברשה:
לקישוט:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר. 2 מחממים במיקרוגל את החלב עם החמאה רק עד שהחלב פושר. מוזגים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר. 3 מוסיפים תוך כדי לישה את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח. 4 ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק (לא להיבהל מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות). 5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (אפשר בעזרת ידיים משומנות או מקומחות) ומכסים בניילון נצמד. משאירים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר ואז לעוד שעה (או לילה) במקרר. 6 מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה מקומח. 7 משמנים או מקמחים ידיים, מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית כשהתפר בצד התחתון. 8 מכסים ומשאירים להתפחה כשעה, עד הכפלת הנפח. 9 מברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת. 10 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון. 11 אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות. 12 יוצרים חור בראשי הסופגניות האפויות בעזרת סכין, מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר. לבלוג של עדי - עדיקוש ** הסופגניות האפויות כמובן הכי טעימות ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה ליום למחרת. |