מאפה שמרים פטיסיירהאמת, אם לא היינו מוציאים את התבנית הזו מהתנור במו ידינו לא היינו מאמינים שאנחנו - אנחנו! - הצלחנו להכין מאפה כל כך טעים ומקצועי, שהוא פשוט עונג טהור. בצק שמרים רך, מילוי וניל יוקרתי - חובה חובה חובה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (15 יחידות):
לקרם פטיסייר:
למי סוכר:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם קרם הפטיסייר: טורפים חלב וחלמונים היטב בקלחת רחבה. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומחית הווניל וטורפים עד שאין גושים. 2 מחממים את התערובת על להבה נמוכה תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבל קרם סמיך. 3 מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד שהחמאה נטמעת. 4 מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת המאפים. 5 הבצק: מערבבים במיקסר חלב, שמרים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות. מינוס ביס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפים שבא לבכות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. 7 כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק. 8 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 9 מעצבים את המאפים: מרדדים על משטח מקומח היטב את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ ומורחים שליש מכמות הפטיסייר. אל תגזימו עם המלית כי אז לא תצליחו לגלגל את הבצק. מקפלים את המלבן לשניים. 10 מרדדים את הבצק שוב למלבן בעובי חצי ס"מ. 11 פורסים את הבצק לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ. תופסים את שני הקצוות של כל רצועה ומסובבים לצורת ספירלה. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על נייר אפייה. 12 מניחים את השבלולים להתפחה עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. 13 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). 14 יוצרים באמצע של כל שבלול בור קטן בשתי אצבעות מקומחות או בעזרת פקק, ומזלפים פנימה את יתרת הפטיסייר. 15 אופים כ-25 דקות, או עד הזהבה. 16 מכינים מי סוכר: מרתיחים את המים והסוכר בקלחת. 17 מיד בצאתם מהתנור מברישים את הצדדים של המאפים במי הסוכר (במרכז לא מברישים). לבלוג של עדי - עדיקוש ** המאפה יישמר יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. |