בבקה קינמון ואגוזיםאין כמו עוגת בבקה לסוף שבוע סתווי, ולשבת הקרובה עדיקוש דאגה לנו למתכון בבקה קלאסית עם מלית קינמון, סוכר ואגוזים. אפשר להכין בקוגלהוף גבוהה או לחלק ל-2 תבניות אינגליש קייק, העיקר שתכינו
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר, ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי ביצה, חלמון, מים/חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (מתקבל בצק די דליל), מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה כשעתיים. 3 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה סוכר, קינמון ואגוזים. 4 מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים ל-2 (כל חלק יהיה עוגה אחת). אם משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק: את החלק הראשון מחלקים ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. מורחים על המלבן חמאה, מפזרים את המלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני. כשש לנו 2 רולדות יוצרים צורת בורג ומלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ (גבוהה) מכינים רולדה אחת. מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק/תבנית קוגלהוף להתפחה כ-30 דקות או עד הכפלת הנפח. 5 מחממים את התנור ל-170 מעלות (על מצב סטטי). 6 מברישים את הבצק עם ביצה טרופה ואופים את הרולדות כ-45 דקות. מוציאים לצינון וממתינים כשעה עד לפריסת העוגה. בבקה קינמון ואגוזים של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל* שומרים את הבבקה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב (או בקופסא אטומה). * לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בנטורינה או כל תחליף חמאה אחר, ואת החלב ממירים במים. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |