המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי. 2 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, פרג, קוקוס ואבקת אפייה. 3 בקערה נוספת טורפים ביצים, שמן ושמנת מתוקה עד איחוד. 4 מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי ערבוב, וטורפים עד איחוד. 5 משמנים תבניות היטב (או מרפדים בנייר אפייה), מוזגים פנימה את הבלילה ואופים 40 דקות, או עד הזהבה. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע או כשקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. 6 מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. עוגת פרג בחושה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר כ-4 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או במיץ תפוזים. |