המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24:
לתוספות (לא חובה):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 טורפים בקערה סוכר חום בהיר, סוכר לבן, שמן וקינמון עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים והווניל וטורפים שוב לתערובת אחידה. 3 מוסיפים לקערה קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד שהקמח נטמע בבלילה (בשלב הזה אפשר להמיר את המטרפה בכף עץ). 4 מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב. 5 אם רוצים תוספות – פקאנים ו/או צימוקים (או כל תוספת אחרת) – מוסיפים אותן לבלילה ומערבבים. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים. 7 מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. עוגת גזר של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר כ-4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. |