המצרכים :לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
למלית שוקולד:
אופן ההכנה:1 הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, תחליף חמאה, אבקת סוכר, מים ומלח עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים. 2 מחממים תנור ל-170 מעלות. 3 מרדדים את הבצק הקר דק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים בכל הצדדים וחותכים את השאריות. מחזירים למקרר ל-10 דקות. 4 דוקרים את הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפייה (רצוי לקמט אותו קודם ואז לפתוח) ועליו שעועית יבשה או כל משקולת אחרת לאפייה. כך נבטיח שהשוליים של הפאי לא ייפלו. אופים 15 דקות ומוציאים. מרימים בעדינות את נייר האפייה עם המשקולות. 5 מכינים את המלית: ממיסים בקערה במיקרו תחליף חמאה ושוקולד מריר. מוסיפים סוכר, ביצים וחלמון, קקאו וקרם קוקוס, וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה. 6 מוזגים את הבלילה על הקלתית ומחזירים לאפייה של כ-40 דקות, או עד שהמלית מעט מתייצבת אבל עדיין קצת רוטטת. פאי שוקולד פרווה. פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7 מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. לבלוג של עדי - עדיקוש ** אפשר לקשט באבקת סוכר, קצפת או שוקולד מגורר. ** הפאי יישמר 4 ימים במקרר. |