עוגיות סינבון מזוגגותלמרות ששבלולי קינמון שמנמנים וריחניים מזוהים לרוב עם העונה הקרה - גם כשמזג האוויר מתחמם בא לנו עליהם. הפעם עדיקוש דאגה לגרסת עוגיות ולרויאל אייסינג מהמם. תתכונו להשתכר מהריחות במטבח
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (40 יחידות):
למילוי:
לרויאל אייסינג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. 2 מוסיפים למיקסר קמח, שמנת חמוצה וקורט מלח. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר כשעתיים. 3 בינתיים מכינים את המילוי: מניחים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון. מערבבים היטב עד מרקם של ממרח ומניחים בצד עד ההרכבה. 4 ממשיכים להרכבת העוגיות: מחלקים את הבצק ל-2 (כדי שיהיה קל יותר לעבוד). 5 מקמחים מעט נייר אפייה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים. הבצק לא צריך להיות דק מדי, כדי שלא יקרע במהלך האפייה. 6 מורחים על הבצק המרודד כמחצית ממלית הקינמון ומשטחים בעזרת פלטה עד שכבה אחידה ודקה. 7 מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת ומעבירים להקפאה כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה עם נחצית הבצק השנייה. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי). 9 מוציאים את הרולדות מהקפאה ופורסים לעיגולים. מניחים את העיגולים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים כי העוגיות הולכות להתרחב באפייה (את העוגיות אופים בנגלות, הבצק שנשאר בינתיים יחכה במקפיא). עוגיות סינבונס של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל10 אופים את העוגיות 12-15 דקות (העוגיות יישארו לבנות אבל הסוכר יתקרמל). 11 מוציאים את העוגיות לצינון וממשיכים לאפות את שאר העוגיות. 12 מכינים את הרויאל אייסינג: מניחים בקערה אבקת סוכר וחלב, מוסיפים את החמאה וטרופים היטב עד קבלת קרם רויאל לבן ומעט נוזלי. 13 כשעוגיות הצטננו, מזלפים מעליהן את הרויאל, מניחים לו להתייבש ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |