1 מחממים תנור ל-175 מעלות מצב סטטי.
2 מערבבים בקערה סוכר וזסט לימון, מערבבים. מוסיפים את הביצים והחמאה הרכה וטורפים היטב או מקציפים עם וו בלון של מיקסר.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, חלב ומיץ לימון, וטורפים היטב עד קבלת בלילה אחידה ומעט סמיכה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לאפייה 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
5 מכינים את הזיגוג: טורפים אבקת סוכר ומיץ לימון, מוזגים מעל העוגה ומשטחים. אחרי שמצננים ניתן לקשט גם עם קליפת לימון או ליים.
עוגת לימון מזוגגת של עדיקוש | צילום:
עדי קלינהופר, mako אוכל
* לקבלת עוגה עסיסית יותר אפשר להכין סירופ לימון ולשפוך עליה בצאתה מהתנור, לפני הזיגוג: מרתיחים רבע כוס מיץ לימון טרי עם כף סוכר, ומורידים מהאש. מוזגים על העוגה ומצננים. לאחר מכן אפשר לקשט עם הזיגוג.
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
* לאחר צינון מלא ניתן לפרוס את העוגה.
* בשביל להכין את העוגה בגרסה פרווה את החמאה אפשר להמיר בנטורינה ואת החלב במים.
* העוגה נשמרת כ-3 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.