חיתוכיות פאי תפוחיםפאי תפוחים הוא קינוח לגיטימי, אפילו מוצלח, לארוחת ראש השנה, אבל אם אפשר לקחת אותו ובהינף כלום ושום דבר לתת לו טוויסט מגניב ולהפוך אותו לחיתוכיות? ברור שאנחנו בעד
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק פריך (לתבנית 20*30 ס"מ):
למלית תפוחים:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה. 2 מכינים את מלית התפוחים: מגררים את התפוחים בפומפייה דקה. מערבבים בקערה עם הקינמון והסוכר ושומרים בצד. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי. 4 הרכבת העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים, ומשטחים את החלק הראשון בתבנית באופן אחיד. מפזרים את מלית התפוחים ומשטחים. 5 מרדדים את החלק השני של הבצק על נייר אפייה מקומח. חותכים לרצועות ומניחים על המלית בצורה של שתי וערב. 6 אופים כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב יפה. 7 מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים (אפשר לצד גלידה). לבלוג של עדי - עדיקוש ** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים. |