עוגת גבינה סטייל ניו יורקהניו יורק צ'יז קייק הזאת לא רק יפהפייה וטעימה, היא גם הרבה פחות מסובכת להכנה ממה שאתם מדמיינים. יש בה שוקולד לבן, שמנת ומסקרפונה ומלמעלה ציפוי שמנת חמוצה. החלק הכי קשה זה לחכות שתתייצב לילה במקרר
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית:
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתית: מרסקים במעבד מזון עוגיות חמאה. מוסיפים לפירורים מומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם מעט רטוב, כך שכל העוגיות יתאחדו עם החמאה. 2 עוטפים רינג בקוטר 22 ס"מ (או תבנית מתפרקת) עם נייר אפייה ומתחתיו נייר אלומיניום, ומהדקים היטב כך שהבלילה לא תברח במהלך האפייה. 3 משמנים את התבנית היטב עם חמאה רכה, מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית ומהדקים היטב לשכבה אחידה. 4 מכינים את בלילת הגבינה: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומצננים בצד. 5 מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, סוכר וביצים, עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי שמנת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מחממים תנור ל-130 מעלות. 7 מוסיפים באיטיות את השוקולד המומס ומערבבים תוך כדי. כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לרינג עם מעל תחתית פירורי העוגיות. אופים את העוגה כשעה וחצי או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים חצי שעה. 8 אחרי צינון של חצי שעה, מחממים את התנור ל-150 מעלות. 9 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה שמנת חמוצה עם סוכר, מצפים בעזרת כף או פלטה את פני העוגה האפויה , ומחזירים לאפייה בתנור לייצוב הציפוי כעשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לילה שלם. האופציה הקלאסית, החגיגית והיפה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל10 מחלצים בעדינות על ידי העברת פלטה קטנה מסביב לרינג , מניחים על צלחת הגשה והעוגה מוכנה. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |