עוגת משמשים וקראמבלקיץ ישראלי הוא לא קיץ ישראלי אם לא מכינים בתחילתו עוגת משמש עסיסית וטובה! אז נצלו את העובדה שהחורף נגמר מאוחר השנה, והמשמשים עדיין איתנו - ותראו לכולם איך חוגגים את תחילת החופש הגדול
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מלבנית 25*35:
לשכבת משמש:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי (לא טורבו). 2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קמח, חצי כוס מהשקדים הטחונים, אבקת אפייה וקורט מלח, עד לקבלת פירורים. 3 מוציאים כוס אחת מהפירורים ושומרים במקרר. 4 מוסיפים לקערת המיקסר עם שאר הפירורים את חצי הכוס הנותרת של השקדים הטחונים, ביצים ושמנת חמוצה. מעבדים עד בלילה בצקית ואחידה. זה יהיה בשבילנו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפה שלנו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 משטחים את הבלילה בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים את חצאי המשמשים. 6 מפזרים מלמעלה את הסוכר החום ואת פירורי הבצק ששמרנו במקרר. 7 אופים את העוגה כ-35 דקות, או עד הזהבה קלה. 8 מצננים, מקשטים באבקת סוכר וחותכים לקוביות. לבלוג של עדי - עדיקוש |