לחמניות במילוי נוטלהבבצק יש חלב במקום מים, וגם תוספת יפה של חמאה, כדי שלא יחסר, ובמילוי - נוטלה טהורה. לחמניות נוטלה כאלה במקפיא - ותמיד יהיה לכם נשק נגד הייאוש. לא שווה?
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (12 יחידות):
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בכף בקערת המיקסר שמרים, סוכר וחלב חמים ונותנים לחומרים לנוח לפחות 5 דקות. מוסיפים ביצה, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר. 2 מוסיפים את הקמח והמלח ולשים עד שהבצק מגיע למצב מגובש. מוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה ולשים עוד 5 דקות לפחות, עד שהבצק מגיע למרקם חלק, מעט דביק ואחיד. 3 מעבירים את הבצק לקערה עמוקה, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר). 4 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. 5 משטחים מעט בכף היד כל חלק של בצק, מניחים במרכז כפית נוטלה וסוגרים. מגלגלים בעדינות לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח. 6 מחממים תנור ל-175 מעלות. 7 מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה. לבלוג של עדי - עדיקוש ** אפשר לקשט את הלחמניות בסוכריות שוקולד. ** את השמרים הטריים אפשר להמיר בשליש כמות שמרים יבשים. ** הלחמניות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים, ושורדות הקפאה מצוין. |