המצרכים :לבצק (16 שושנים):
למלית פיסטוק:
מי סוכר להברשה:
לציפוי שוקולד לבן (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החלב והביצה. לשים כ-3 דקות ומוסיפים חמאה רכה ומלח. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק ואחיד. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (או למקרר ללילה). 3 המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. 4 מעבירים את הקרם לקירור של כ-10 דקות. 5 מעצבים את הבצק: מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח היטב. מורחים את המלית ומקפלים את המלבן לשניים. 6 מרדדים את הבצק המקופל לעובי חצי ס"מ. לפני האפייה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7 חותכים את הבצק ל-16 רצועות, ומגלגלים כל רצועה לשושנה. מסדרים את השושנים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. 8 מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות מצב סטטי (לא טורבו). 10 אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב. 11 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה סוכר ומים ומורידים מהאש. 12 מברישים את השושנים בנדיבות במי סוכר מיד עם צאתן מהתנור. 13 אם רוצים, מכינים ציפוי שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. מזלפים בנדיבות מעל השושנים. 14 מקשטים עם פיסטוק טחון, אם רוצים. מלכות יופי השושנים האלה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל כמה שיותר קרוב יותר טוב | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** השושנים יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים (אפשר לחמם חצי דקה במיקרו). |