סטיקי באנס מייפל פקאןאם עד השנים האחרונות חשבנו שסינרולים עם ציפוי שמנת הם המאפה המושחת ביותר שאפשר להנפיק, הגיעו הסטיקי באנס וטרפו את הקלפים. בבסיס עדיין מדובר בשבלולי קינמון, אבל וואו עם איזה רוטב דביק ומושלם הם מגיעים!
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 24/02/22 09:16
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (לתבנית של 25 על 35 ס"מ):
למילוי:
לטופינג מייפל פקאן:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. 2 משאירים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים חלב וביצים. לשים עוד כמה דקות ומוסיפים את החמאה ותמצית הווניל. לשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. לבלוג של עדי - עדיקוש סטיקי באנס - לפני האפייה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח של כשעתיים בטמפרטורת החדר או התפחה של לילה במקרר. 4 לטופינג (רוטב מייפל): ממיסים בקלחת על אש נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר החום, החלב, המייפל וקורט מלח. מביאים לרתיחה. 5 עיצוב העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הפקאנים על נייר האפייה באופן חופשי ומוזגים בזהירות את רוטב המייפל החם. 6 מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח. נתחיל באחד | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7 מרדדים את הבצק למלבן בעובי כ-5 מ"מ ומורחים את החמאה הרכה (אפשר להיעזר בפלטה קטנה או לקקן). מפזרים על החמאה סוכר חום וקינמון. 8 מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים ל-12 סינרולים. מסדרים את הסינרולים במרווחים שווים בתבנית עם הפקאן ורוטב המייפל. מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, בערך שעה. 9 מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון ותחתון. אופים את הסטיקי באנס 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב. חשוב לא להוציא לפני הזמן, כדי שהחלק התחתון ייאפה כמו שצריך. מוציאים ומניחים בצד ל-5 דקות. 10 מניחים על הסינרולים נייר אפייה ועליו מגש אפייה או תבנית, והופכים בזהירות את הסינרולים לתוך המגש (תשתמשו בכפפות או במגבת, התבנית לוהטת). 11 מחכים כמה דקות ומרימים בזהירות את התבנית - והופ! יש לנו סטיקי באנס עם טופינג פקאן ורוטב מייפל קרמלי חלומי. תראו כמה שהם יפים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** הסטיקי באנס יישמרו בטמפרטורת החדר מכוסים היטב כ-4 ימים. |