המצרכים :ל-12 יחידות:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו. 2 טורפים בקערה שמן, ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים יוגורט ורוויון וטורפים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. 5 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים עד לאיחוד מלא. ![]() 6 מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (מספר 5, הגדולים יותר) וממלאים מהבלילה עד לגובה התבנית (אנחנו רוצים מאפינס גדולים ויפים). אם נשארת בלילה אפשר לאפות אותה בתבנית קטנה נפרדת. 7 מפזרים מעל כל מאפין שוקולד צ'יפס ומעט סוכר. 8 נותנים לתבנית לנוח 5 דקות בטמפרטורת החדר ואז מכניסים לאפייה. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה (אם המאפינס קטנים יותר זמן האפייה מתקצר ל-15 דקות בסך הכל). 9 מניחים לצינון של כ-20 דקות ומחלצים את המאפינס מהתבנית. ![]() ![]() לבלוג של עדי - עדיקוש ** המאפינס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. המתכון פורסם לראשונה במרץ 2022 ![]() |