עוגת טורט עם קצפת כמו פעםלכל אחד יש את המתוקים שהוא יותר מתחבר אליהם, אבל אין אחד שלא מתחבר לעוגת טורט רכה עם הרבה קצפת. אולי זה קשור לעובדה שמדובר באמת בקינוח הכי טעים בעולם. אולי
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לטורט:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם עוגת הטורט: מחממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי. 2 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. 3 מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר. כשמתחילה להופיע קציפה לבנה מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים לקערה נקייה. 4 מקציפים באותה קערה את החלמונים והסוכר שנותר (חצי כוס) עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הווניל והשמן וממשיכים להקציף קלות. 5 מעבירים את קציפת החלמונים לקציפת החלבונים ומקפלים בעדינות. 6 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. 7 מעבירים את בלילת הטורט לתבנית, מיישרים מעט עם גב של כף ואופים כ-40 דקות או עד הזהבה. בזמן הזה אסור לפתוח את התנור. 8 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן. מעבירים מסביב לעוגה סכין או פלטה קטנה כדי לשחרר אותה מעט מהדפנות. 9 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 10 משטחים את הקצפת על הטורט בשכבה אחידה וחלקה. 11 מעבירים לקירור להתייצבות למשך 5 שעות או לילה. 12 מגררים בפומפייה שוקולד מריר על הקצפת, ומגישים. עוגת טורט עם קצפת | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-4 ימים. |