המצרכים :לטורט:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם עוגת הטורט: מחממים תנור ל-175 מעלות, חום סטטי. 2 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. 3 מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר. כשמתחילה להופיע קציפה לבנה מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים לקערה נקייה. 4 מקציפים באותה קערה את החלמונים והסוכר שנותר (חצי כוס) עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הווניל והשמן וממשיכים להקציף קלות. 5 מעבירים את קציפת החלמונים לקציפת החלבונים ומקפלים בעדינות. 6 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. 7 מעבירים את בלילת הטורט לתבנית, מיישרים מעט עם גב של כף ואופים כ-40 דקות או עד הזהבה. בזמן הזה אסור לפתוח את התנור. 8 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן. מעבירים מסביב לעוגה סכין או פלטה קטנה כדי לשחרר אותה מעט מהדפנות. 9 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 10 משטחים את הקצפת על הטורט בשכבה אחידה וחלקה. 11 מעבירים לקירור להתייצבות למשך 5 שעות או לילה. 12 מגררים בפומפייה שוקולד מריר על הקצפת, ומגישים. עוגת טורט עם קצפת | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-4 ימים. |