המצרכים :ל-16 מנות:
לקרם שוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 הקרם: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם החמאה והשמנת המתוקה. בכל 30 שניות עוצרים ומערבבים, עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר לשעתיים. 2 מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. 3 מוזגים את החלב לתבנית רחבה, מרפדים צלחת הגשה גדולה בנייר אפייה ומתחילים להרכיב את העוגה. קובייה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4 טובלים את המצות בחלב בזו אחר זו ומניחים בערמה. מניחים מצה אחת על נייר האפייה ועליה מניחים כף גדושה מקרם השוקולד. משטחים בעזרת גב של כף או פלטה קטנה. מכסים במצה נוספת. 5 מורחים על המצה שלמעלה כך גדושה של קרם, מכסים בעוד מצה וממשיכים כך עד שמסיימים בשכבה של קרם. בקרם שנותר מצפים את הצדדים של העוגה, כך שנקבל מעטפת של קרם חלק. מכניסים לקירור של 4 שעות או לילה. 6 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לקבלת קרם אחיד וחלק, ומעבירים למקרר לשעה. 7 מוציאים מהמקרר את העוגה שהספיקה להתייצב. מניחים בחלק העליון 3 כפות מהציפוי ומשטחים עם גב של כף. לבלוג של עדי - עדיקוש כאן יש המון קינוחים שווים לפסח אל דאגה, השארנו לכם קצת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות או קוקוס טחון. ** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-3 ימים. |