קראק פאיעוגה שקרויה על שם קראק מרוב שהיא ממכרת זה משהו שכל אחד חייב לטעום לפחות פעם אחת, ועדיף גם להכין. כמה כיף שעדיקוש פישטה לנו את המתכון ככה שכולם יוכלו להכין אותו, אפילו בלי מיקסר. מושחת, אבל שווה כל ביס
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגיית שיבולת שועל:
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 170 מעלות (מצב סטטי). 2 מתחילים עם עוגיית שיבולת השועל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה שיבולת שועל להכנה מהירה, קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, חמאה ומלח, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למדי (לא חייבים מיקסר, אפשר לערבב בכף עץ או בידיים). 3 מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט רטובות או בעזרת מרית לעובי של כחצי ס"מ (לא קריטי, מכיוון שבכל מקרה שוברים אותה אחר כך). 4 אופים כ-20 דקות או עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. 5 כשעוגיית הענק מגיעה לטמפרטורת החדר טוחנים אותה, ואל הפירורים מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת. מערבבים לקבלת פירורים לחים. קראק פאי של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 משטחים את הפירורים בתבנית פאי מתפרקת - בתחתית ובצדדים. אפשר להיעזר בתחתית של כוס, בגב של כף או בכפות הידיים. חשוב שהפירורים יהיו מהודקים היטב. 7 המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה סוכר לבן, סוכר חום בהיר וחמאה. מוסיפים חלמונים ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה וקורט מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית ללא גושים. את כל זה אפשר לעשות גם במטרפה. 8 מוזגים את הבלילה בזהירות רבה אל תבנית הפאי (לא מגובה, אחרת התחתית תישבר). 9 מכניסים את הפאי תנור ואופים כ-30 דקות. במהלך האפייה ייתכן שיופיעו בועות, זה בסדר. 10 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות. השוליים של הפאי צריכים להיות יציבים, המרכז מעט רוטט והפאי למעלה זהוב. 11 מצננים ומעבירים לקירור למשך הלילה. 12 לאחר קירור מלא מחלצים את הפאי מהתבנית, בוזקים מעט אבקת סוכר ופורסים. 13 מגישים עם קרם פרש או מעט שמנת חמוצה (מומלץ מאוד לא לוותר, כדי לאזן את המתיקות של הפאי). לבלוג של עדי - עדיקוש * המתכון מתאים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. * מבוסס על מתכון של כריסטינה טוסי. |