המצרכים :לטורט:
לקצפת:
וגם:
אופן ההכנה:1 מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-175 מעלות. במקביל מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. 2 מקציפים במיקסר חלבונים. כשמתחיל להופיע קצף לבנבן - מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה. 3 מעבירים את הקציפה אל קערה נקייה. 4 מקציפים במיקסר (אפשר להשתמש באותה קערה של הקצפת החלבונים) חלמונים ואת יתר הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף. 5 מקפלים את קציפת החלמונים אל קציפת החלבונים. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד איחוד מלא. עוגת אלפחורס לפני החיתוך | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 מוזגים את הבלילה אל לתבנית המרופדת ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה (העוגה צריכה להיות קפיצית למגע). 7 כשמוציאים את העוגה מהתנור, משטחים אותה ככל הניתן בעזרת כף ומורחים 5 כפות גדושות של ריבת חלב. מניחים לצינון לשעה לפחות. 8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קציפה יציבה. מסדרים בעדינות את הקצפת על גבי שכבת ריבת החלב ומשטחים עם פלטה או גב של כף. מעבירים לקירור למשך הלילה (אפשר לקצר תהליך במקפיא). 9 שלב הקישוט (מתחילים רק אחרי קירור וייצוב מלא): ממיסים את יתרת ריבת החלב בפולסים של חצי דקה במיקרוגל עד שהיא הופעת לנוזלית (אפשר גם להוסיף לריבת חלב מעט שמנת מתוקה עד קבלת מרקם נוזלי). 10 יוצקים את ריבת החלב מעל שכבת הקצפת ומשטחים בזריזות עם פלטה או גב של כף. מפזרים קוקוס ומחזירים להתייצבות במקרר לפחות לשעה. בתיאבון! פרוסת עוגת אלפחורס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש * העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה כ-3 ימים. |