פבלובה עם קצפת ותותיםפבלובה שעשויה כהלכה היא קינוח שיכול לשדרג את המעמד של כל אחד מסתם קרוב שמתארחים אצלו לאלוף קינוחים. היא פשוט כל כך יפה ומיוחדת וטעימה שאי אפשר להישאר אדישים אליה. מגישים עם כפות למרכז השולחן, ועפים
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :למרנג:
לקצפת:
לרוטב פירות יער:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-100 מעלות, מצב סטטי. 2 מקציפים את החלבונים במיקסר עם וו בלון (הקצפה). כשמתחילה להתקבל קציפה לבנבנה מתחילים להוסיף סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה 7-10 דקות, עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה. עוד קינוחים לשבועות כל המתכונים לשבועות פבלובה. ה-מלכה של השולחן | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מנפים את אבקת הסוכר לקערה עם המרנג ומפעילים את המיקסר רק עד שהיא נטמעת בקציפה. 4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומעבירים את המרנג. משתדלים שייצור מעין עיגול בקוטר של כ-20 ס"מ. מעצבים את המרנג בעזרת כף למעין קערה. 5 אופים את המרנג כ-3 שעות עד לייבוש כמעט מלא. מוציאים מהתנור ומשאירים להתייצבות עוד כשעה. 6 הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לקערה ושומרים במקרר עד ההגשה. 7 לרוטב פירות יער: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה פירות יער קפואים, סוכר ומיץ לימון. טוחנים או משאירים עם חתיכות פרי. שומרים בקופסה במקרר עד ההגשה. 8 כשעה לפני ההגשה מרכיבים את הפבלובה: מניחים את קערת המרנג בעדינות על צלחת הגשה, וממלאים את השקע בקצפת. מסדרים תותים חתוכים ומוזגים מעט מרוטב פירות היער. מגישים למרכז השולחן עם כפות. לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |