המצרכים :לתחתית (לתבנית בקוטר 24):
למלית גבינה:
לציפוי וקישוט:
לקצפת:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-140 מעלות (לא טורבו). 2 מכינים את התחתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת מרקם של חול רטוב. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף. מעבירים את התבנית למקפיא. 3 מלית הגבינה: טורפים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה וסוכר. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב לקבלת בלילה ללא גושים. 4 מוסיפים את ממרח הלוטוס וטורפים שוב. עוגת גבינה לוטוס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מוזגים בעדינות את בלילת הגבינה על תחתית העוגה, שהצטננה בינתיים, ומכניסים לתנור לשעה ורבע, או עד שהשוליים כבר יציבים אבל העוגה עדיין מעט רוטטת במרכזה. מוציאים, ומניחים לצינון בחוץ במשך כשעה. 6 הציפוי: מרככים את ממרח הלוטוס כמה שניות במיקרו ומערבבים. שופכים אותו על העוגה ומיישרים בעדינות בגב של כף כך שיצפה את כולה. 7 מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר למשך הלילה או לפחות 12 שעות. 8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. 9 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על העוגה. 10 מקשטים עם עוגיות הלוטוס, הטחונות והשלמות, ומגישים ברוב פאר והדר. החתיכה החסרה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר במקרר במשך כשבוע ימים. |