רוזלך קינמוןרוצים להגיד למישהו שהוא יקר לליבכם? אין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר להכין לו רוזלך. האמת, אולי יש - רוזלך לוטוס וקינמון
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (50-60 עוגיות):
למילוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בזרם דק את המים ושמן הזית וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק דביק, גמיש וחלק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בערך שעה. 3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 כדורים ומשאירים על משטח מקומח להתפחה נוספת של בין חצי שעה לשעה. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. 5 מרדדים את אחד הכדורים על משטח מקומח למלבן דק. 6 מורחים את עלה הבצק בשכבת ממרח לוטוס, מפזרים סוכר חום ועליו קינמון. מהדקים מעט את הסוכר והקינמון עם הידיים ומגלגלים לרולדה. לבלוג של עדי - עדיקוש 7 פורסים את הרולדה בסכין ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 8 אופים 7-10 דקות, עד שהרוזלך מזהיבים בחלקם העליון – ובינתיים חוזרים על הפעולות עם חלק נוסף של הבצק. 9 מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם. **רוצים להכין ולהקפיא? אפשר. אורזים את הרוזלך בקופסה אטומה או צנצנת מיד בצאתם מהתנור, ומכניסים למקפיא. כשרוצים להגיש מחממים 10 דקות ב-150 מעלות. |