המצרכים :לעוגה (35-40 חתיכות):
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות (סטטי, חום עליון-תחתון). 2 מקציפים את הביצים במיקסר עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח. 3 מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את השמן, הקקאו, השוקולית, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וקורט מלח. 4 מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה. 5 מתחילים להוסיף את הקמח והמים לסירוגין, ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. עוגת גן מקושטת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפה גם בנטורל | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6 משמנים תבנית מלבנית גדולה של 30*40 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה), ומעבירים את הבלילה. 7 אופים את העוגה כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 8 מוציאים ומכינים את הגנאש: מחממים במיקרו את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות, מוציאים ומערבבים. כשמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מוזגים אותה על העוגה, ומשטחים בעזרת גב של כף כך שתכסה את העוגה במלואה. מצננים כשעה וחותכים לקוביות. לבלוג של עדי - עדיקוש ** לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה בשמנת מתוקה צמחית. את השמנת החמוצה אפשר להמיר גם במיץ תפוזים. ** אפשר לקשט את כל העוגה בסוכריות, או כל קובייה בקישוט אחר. ** העוגה תישמר 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. |