מאפה בצק עלים עם קרם שקדיםהבצק קנוי, הקרם שטויות (באמת! רק מקציפים ביחד את כל המרכיבים), ויש גם אוכמניות בשביל הטוויסט בתוך הביס. את המילוי מכסים ברצועות בצק שתי וערב - ומקבלים חתיכת קינוח חתיך
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :למאפה אחד:
לקרם שקדים:
לסירופ סוכר:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. 2 מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו הקצפה על לקבלת קרם סמיך ואחיד. שומרים במקרר (הקרם יישמר במקרר כיומיים). 3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה. 4 מורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה, ומפזרים אוכמניות טריות. 5 חותכים את צידי הבצק לרצועות וקולעים צמה שתי וערב. 6 מברישים את הבצק בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה מלאה. 7 בזמן הזה מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס לגמרי. 8 כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בסירופ סוכר. 9 מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. מאפה בצק עלים עם קרם שקדים ואוכמניות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** המאפה יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך כיומיים. |