מגולגלות שוקולד חלבה לימים קשיםאחרי שבוע נוראי חיפשנו מתכון להטביע בו את יגוננו, ושיהיה כמה שיותר מתוק ומנחם. המגולגלות האלה של עדיקוש, שהן גם פריכות וגם נימוחות, התאימו בדיוק. באמת שאנחנו לא מסוגלים לכלום, רק לעוגיות מגולגלות
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-3 רולדות:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. 2 כשנוצרים פירורים מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב לקבלת בצק חלק, אחיד ודביק מעט. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר לילה), או לשעה במקפיא. 3 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. מחלקים את הבצק ל-3. 4 מקמחים נייר אפייה ומניחים חתיכת בצק ראשונה. מקמחים גם מלמעלה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בזהירות למלבן דק. 5 מסירים את נייר האפייה העליון ומורחים ממרח שוקולד. מוסיפים 3 כפות ממרח חלבה ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה (מרימים את הקצוות של ניר האפייה ובכל פעם דוחפים קצת קדימה, עד שמקבלים רולדה). מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וחוזרים על הפעולות עם חתיכות הבצק הנוספות. 6 מקמחים סכין חדה ויוצרים חריצים שיסמנו עוגיות (לא עד הסוף, רק חצי עומק). 7 אופים כ-25 דקות, או עד שהרולדות מזהיבות מעט. מפזרים אבקת סוכר, מחכים שיצטננו, פורסים וזוללים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** לגרסה פרווה מחליפים את החמאה בנטורינה. |