לחמניות המבורגראומנם פסח רק נגמר אבל יום העצמאות כבר ממש מעבר לפינה - ועם כל האהבה שיש לנו לעל האש, האהבה שלנו לפחמימות שמה אותה בכיס הקטן. הלחמניות האלה הן ההזדמנות לשלב בין השתיים, ולעשות את זה הכי טעים שיש
עדי קלינגהופר
| אוכל טוב, mako
| פורסם 13/04/23 07:13
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-15 לחמניות:
לפני האפייה:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שמרים וסוכר. 2 מוסיפים את הביצים, שמן הזית והמים הפושרים בהדרגה וממשיכים לערבב, הפעם עם וו הלישה. 3 לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות. 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח. 5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 יחידות שוות. 6 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים על נייר אפייה באופן מרווח. מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. 8 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 15-20 דקות או עד הזהבה מלאה. ככה היא נראית מקרוב | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako ובפרופיל | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי - עדיקוש ** הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אבל עוברות הקפאה מצוין. |