המצרכים :לבצק פזואלוס (20-23 יחידות):
לטיגון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 לשים במיקסר את כל חומרי הבצק כ-10 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק אחיד וגמיש. 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לכשעה בטמפרטורת החדר. פזואלוס אוהבים אבקת סוכר בשפע | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מחלקים את הבצק ל-5-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק דק, הכי דק שאפשר. אם יש מכונת פסטה זה הכי נוח – מרדדים עד שלב 6; אם אין – מרדדים ידנית. זה דורש כוח אבל בהחלט אפשרי. 4 חותכים כל יריעת בצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ ובאורך של כ-30 ס"מ. בינתיים מחממים שמן בסיר רחב או מחבת (אם יש מדחום – צריך לטמפרטורה של 165-170 מעלות). 5 מתחילים בטיגון: לוקחים רצועה אחת ומכסים את האחרות, שלא יתייבשו. נועצים את הקצה של הרצועה במזלג ומכניסים את הקצה לשמן (ביד אחת המזלג וביד השנייה שאר הבצק). כשהבצק מתנפח מעט ומתחילות להופיע בועות מגלגלים עוד חצי סיבוב מהבצק אל תוך השמן. מחכים שהבצק יתנפח ויופיעו בועות וכך ממשיכים עד שמסיימים את רצועת הבצק. מתקבלת מין ספירלה של בצק (ראו בסרטון). 6 משחרירים בזהירות את המזלג וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות. מוציאים לנייר סופג. לבלוג של עדי - עדיקוש 7 חוזרים על הפעולות האלה עם כל רצועות הבצק. 8 מפזרים אבקת סוכר ואוכלים בהנאה אינסופית. ** רוצים לטבול את הפזואלוס בסירופ? מחממים בסיר כוס וחצי מים וכוס סוכר ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת מרקם מעט צמיגי. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים. טובלים את הפזואלוס בסירופ בזהירות, ומניחים על צלחת הגשה. |