עוגיות מושלגות פרווהבסוף שבוע חורפי שכזה, נראה לנו מתבקש ליישר קו ולהכין עוגיות שנראות כמו הררים שוקולדיים מושלגים. עוגיות שוקולד פריכות ונהדרות שטעימות גם בקיץ, אבל בחורף הן פשוט חובה (וכאן בגרסה לא חלבית)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-20-30 עוגיות:
לגלגול:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים שוקולד מריר ושמן קוקוס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה (השוקולד לא יהיה נוזלי וזה בסדר). מניחים בצד. 3 מקציפים במיקסר סוכר וביצים עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף. 4 מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וממשיכים להקציף רק עד איחוד. 5 מקפלים מעט את התערובת בעזרת מרית ומעבירים לקערה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה. 6 מסדרים את הסוכר ואבקת הסוכר לגלגול בקערות נפרדות. 7 לוקחים מתערובת העוגיות הקרה כף ומגלגלים לכדור. מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים עד לציפוי מלא. מעבירים לאבקת הסוכר ומגלגלים שוב עד לציפוי מלא. מסדרים במרווחים קטנים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 8 אופים כ-12 דקות. מוציאים ומצננים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. לבלוג של עדי - עדיקוש עוגיות מושלגות פרווה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלבתיאבון! |