המצרכים :לבצק (15 יחידות):
להברשה:
לקרם:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הביצים, החלב, החמאה והווניל. אחרון מוסיפים את המלח. 2 ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק אך נוזלי ודביק (לא להיבהל, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות). 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת או ללילה (הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר). 4 מוציאים מהבצק התפוח את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מקמחים או משמנים את הידיים, מחלקים לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת ומגלגלים כל חתיכה לכדור. מריטוצו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מסדרים את כדורי הבצק בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה כך שהתפר פונה למטה. מכסים באופן רופף מאוד ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח - בערך שעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון, ומברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת. 7 אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, ומיד מברישים שוב בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות. 8 בזמן שהסופגניות מתקררות מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (חשוב!). מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושומרים במקרר. 9 ההרכבה: אחרי שהסופגניות מתקררות מעט חותכים אותן באמצע (לא עד הסוף, שלא יתפרקו לשני חלקים). 10 מחזיקים את הסופגנייה ביד כאשר הפתח שחרצנו מקדימה, ובעדינות מזלפים את הקצפת לכל האורך עד למילוי שלם. מיישרים בעזרת גב של סכין או פלטה קטנה. חוזרים על הפעולות עם כל הסופגניות. 11 מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש ** המריטוצו במיטבן ביום ההכנה. ניתן לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר עד יום למחרת ובכל מקרה לא יותר. |