המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק גדולות:
לשיש:
לשטרויזל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי, ומשמנים את התבניות. 2 מקציפים את הביצים במיקסר עם וו בלון במהירות נמוכה. 3 מוסיפים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, את הסוכר הלבן והסוכר החום. ממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה. 4 ממשיכים בהקצפה ומוסיפים שמנת מתוקה וקמח לסרוגין – חצי מכמות השמנת, חצי מכמות הקמח, ואז את השמנת שנשארה ואת הקמח שנשאר. 5 מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד איחוד. 6 מוזגים את הבלילה באופן שווה בין התבנית (ממלאים עד שני שלישים מגובה התבנית). 7 מניחים בכל תבנית 4 כפות ריבה גדושות ומערבבים היטב בעזרת סכין ליצירת צורת שיש. 8 אופים את העוגות 30 דקות, ואז מכינים את השטרויזל: טוחנים במעבד מזון אבקת סוכר, קמח וחמאה לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים על העוגות בנדיבות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (או עד שקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים). 9 מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. עוגת שיש עם ריבה | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako לבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה מתאימה לשתי תבניות אינגליש גדולות או ל-3 רגילות. ** העוגה תישמר כ-4 ימים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה היטב. |